Een goede politicus is als een goede huisvader. Iemand die zorgt voor de zijnen: streng wanneer het nodig is, zacht wanneer het kan. Daar geloof ik oprecht in, in eerlijk en transparant communiceren naar iedereen toe.

Terwijl Poetin en Trump een onderling machtsspel met elkaar voeren via alle mogelijke media, roepen bepaalde partijen luid dat sommige groepen uitsluiten dé oplossing is. In het huidige politieke klimaat lijkt het wel alsof het beter is om een vijand te hebben dan een vriend. Om elkaar te beschuldigen in plaats van samen te werken. Dat zorgt voor onrust bij de mensen. Zo ontstaat chaos. En dat is eigenlijk nergens voor nodig.
Redelijkheid, vooruitgang en samenwerking, ik wens ze de mensheid toe.
Want het is bizar dat er zoveel pessimisme is. Al is het net omdat we het zo goed hebben, dat we bang zijn dat het slechter wordt. Als u 15 goede beoordelingen krijgt op het werk en één minder goede, denkt u misschien ‘Goed gedaan!’. Of u denkt: ‘Dat éne werkpunt, hoe is dat nu mogelijk?’

Politieke spelletjes zoals de slag om het grote gelijk van Poetin en Trump, daar doe ik niet aan mee. Ik kies liever voor een ‘spel’ waarbij iederéén wint: dat van verbinding en samenwerking. Door samen te werken met mijn medespelers en als inzet een verbindende visie te koesteren. Door ons te richten naar het hart van de mensen, maar met het volle verstand. Want als we hard en constructief verder samenwerken, is er hoop op duurzame vooruitgang.
“Politieke spelletjes zoals de slag om het grote gelijk van Poetin en Trump, daar doe ik niet aan mee. Ik kies liever voor een ‘spel’ waarbij iederéén wint: dat van verbinding en samenwerking.”

Denken

Waarom ik denk dat de
wereld niet om zeep is.

Doen

Wat ik voor u gedaan heb
de afgelopen 4,5 jaar.
‘Vake is een optimist, ook op het vlak van tijd. Hij plant soms zestien dingen in een uur.’
Over Koen
Geens.
Talks
Moed, inspiratie en scherpte
voor een straffe toekomst.
Vergeet alles wat u dacht te weten over politieke lezingen. ‘Geens Talks’ is geen saai debat, maar wél een entertainende (en gratis!) avond die doet denken en dromen. Minister Koen Geens geeft zijn visie over morgen, geeft hoop en schetst perspectief. Hij geeft o.a. 10 tips om gerust door het leven te gaan. Maar ook inzichten over menselijke angsten én verlangens. En hij geeft aan waarom de wereld absoluut niet om zeep is. Kortom: een inspirerend avondje uit voor jong en ouder. Een absolute must see voor iedereen die (niet) van politiek houdt.